Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarstvo odbrane Srbije kupuje skoro 2,5 tone žilet-žice za ograđivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata, navedeno je u pozivu javne nabavke objavljenom na sajtu te institucije 15. maja, ali premijerka Ana Brnabić kaže da "u ovom trenutku" ne zna u koje svrhe će žica biti korišćena.

„Predmet javne nabavke je materijal za izradu žičane ograne za ograđivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata“, piše u pozivu za javnu nabavku dobara objavljenom na portalu Ministarstva odbrane 15. maja.

Pročitajte još:

Premijerka Ana Brnabić je, međutim, danas izjavila da „o tome nije obaveštena, ali na prvu loptu pretpostavlja da su mediji slobodno tumačili razlog nabavke“, objavila je TV N1.

Na pitanje novinara te televizije da li to znači da ta žica neće biti korišćena za migrantske centre, premijerka je odgovorila da „zaista u ovom trenutku ne znam da će biti korišćena za migrantske centre“.

Usledilo je i pitanje koji bi drugi povod (za nabavku žice) mogao da bude, na šta je Brnabić odgovorila da zaista ne zna i da mora da proveri sa Ministarstvom odbrane, i predložila novinaru da i on uputi pitanje tom ministarstvu.

Podsećamo da Radio Slobodna Evropa, koji je prvi objavio informaciju o spornoj nabavci , navodi da su u dokumentaciji, pored žilet-žice debljine 700 milimetara, predmet javne nabavke i 1.521 metara rebrastog gvožđa u šipkama debljine 20 milimetara i 50 kilograma pocinkovane žice za vezivanje.

Kao naručilac navedena je Vojna pošta u Kraljevu, a nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare