Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić nastavila je kampanju protiv NOVA S te je danas, zloupotrebljavajući svoje gostovanje na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ponovo dovela javnost u zabludu da se u emisijama naše televizije ne osuđuju slučajevi seksualnog zlostavljanja.

Dva dana za redom u svojim nastupima, premijerka uporno traži izvinjenje NOVA S, pri tom iznoseći netačne informacije da relativizujemo slučaj zlostavljanja, a kao „dokaz“ navodi jednu nevešto formulisanu rečenicu Darka Mitrovića u Mentalnom razgibavanju, izvučenu iz konteksta.

Javnost mora znati da su autori „Mentalnog razgibavanja“ u svojim emisijama podržali žrtve seksualnog zlostavljanja, osudili nasilje i nasilnike, a takođe i pozvali javnost da učini isto, ne samo u slučaju osumnjičenog Miroslava Aleksića, već svim drugim slučajevima. Iako smo već pozvali premijerku da se i sama uveri u to, gledanjem emisije, ona je to zanemarila i svesno odlučila da, po drugi put, u javnost izađe sa netačnim informacijama.

Direktna posledica te kampanje su brojne pretnje upućene Darku Mitroviću na društvenim mrežama.

Sada tražimo od premijerke da prestane da etiketira televiziju NOVA S i iznosi neistine jer time ugrožava bezbednost ne samo Darka Mitrovića i Marka Stepanovića već svih zaposlenih na televiziji.

Nadamo se da će Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otkriti sve one koji su putem društvenih mreža uputili najgnusnije pretnje Darku Mitroviću i da će oni biti sankcionisani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare