Božo Prelević Foto:Nova S

Advokat Božo Prelević u emisiji "Među nama" govorio je o "bizarnim slučajevima hapšenja" tokom protesta, poručivši kolegama sudijama da je "ovo vreme da se pokaže ko je profesionalac i ko je čovek".

„Zastupam ljude na poslednjim protestima koji su imali sreću pa su dopali kod sudije profesionalca koji je tražio da se identifikuju na osnovu snimka ti dokazi šta su oni radili. Pošto policija to nije imala onda ih je sudija pustio da se redovno brane tako što će nađi advokata i nije ih strpao u zatvor“, rekao je Prelević.

Vidim, kako je rekao, da se dvoje sudija baš istaklo u partijskoj poslušnosti.

„Oni baš dokazuju da nisu sudije i da nisu nezavisni tako što su te jadne klince strpali u pritvor, odmah, bez izvođena posebnih dokaza. Posebno je interesantan onaj što je napisao da je okrivljeni priznao, a okrivljeni se branio ćutanjem“, napomenuo je Prelević.

To je, po njegovom mišljenju, za razrešenje sudije.

Većina sudija su sudili na osnovu zakona i na osnovu savesti, ali  ipak ima dvoje sudija koji su se posebno istakli, rekao je Prelević,  podsećajući da se isto dešavalo i 1999. godine kada su drastično kažnjavali medije, a kada je Vladan Batić ( ministar pravde posle 2000. godine) nakon toga suspendovao 17 sudija, dok su mnogi loše prošli.

„Savetujem mojim kolegama sudijama da budu profesionalci samo to i neka sude na osnovu dokaza. Ovo je vreme da se pokaže ko je profesionalac i ko je čovek“, poručio je Prelević.

O čemu je još govorio Boža Prelević pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar