Foto: Nova

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević izjavio je da još uvek postoje deca koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru i da bi uskoro trebalo da bude poznato da li su roditelji zadovoljni ponudom Vlade Srbije i Grada Beograda i koje od ponuđenih lokacija im odgovaraju, javlja RTS.

Ističe da nije važna samo lokacija, već da treba osmisliti plan i program rada sa decom koja nisu u školi.

Manje od mesec dana pre kraja školske godine, a tri nedelje nakon pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Vlada Srbije i Grad Beograd ponudili su roditeljima i učenicima deset lokacija na kojima oni kojima je teško da se vrate na nastavu u tu školu, mogu da završe školsku godinu.

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević kaže za RTS da još uvek postoji grupa dece koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru, zbog čega su se roditelji obratili Vladi sa željom da se taj problem reši.

„U ovom trenutku, kao predsednik Saveta roditelja, informisao sam sve članove Saveta roditelja o predlozima. Predstavnici svakog odeljenja u kojem postoje deca koja ne dolaze kontaktiraju roditelje i trebalo bi da uskoro imamo neku informaciju o tome da li smo zadovoljni i koja od ponuđenih rešenja nam odgovaraju“, ističe Đorđević.

Naglašava da je dodatni zadatak za Vladu da se osmisle programi jer veliki broj dece dolazi u školu.

„Sa njima rade nastavnici i oni ne mogu istovremeno da budu na dva mesta. To je sada jedan kompleksan zadatak. Nije samo lokacija, treba osmisliti plan i program rada sa tom decom“, kaže Đorđević.

Ističe da je rano o tome govoriti, ali da je uveren da je neka od ponuđenih lokacija prihvatljiva roditeljima i deci.

„Ponuđeno nam je manje-više sve ono što grad ima, a što može biti prilagođeno deci“, ističe Đorđević i navodi da je tri četvrtine dece već u školi.

Na pitanje da li je Ministarstvo ponudilo rešenje kako će se osmaci iz „Ribnikara“ upisati u srednju školu, Đorđević kaže da je to dodatni problem koji roditelji imaju, ali da Ministarstvo radi na tome i da su roditelji učenika osmog razreda kontaktirani.

„Konačno rešenje nije pronađeno, ali čini mi se da se ide u dobrom pravcu“, ističe Đorđević.

***

BONUS VIDEO: Đaci iz „Ribnikara“ se vraćaju u školu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar