Foto: N1, Nova.rs, SNS

Meštani Ostružnice više od decenije žive u strahu da će nastradati dok prelaze put, koji je obeležen s dve duple trake, ali na žalost, oni nemaju drugi način da pređu ulicu. Kažu da su više puta slali zahteve opštini, a predsednik opštine Čukarica im je poručio da može samo da pozove patrijarha da osvešta put da neko ne pogine.

Meštani Ostružnice obratili su se našem portalu kako bi konačno neko čuo njihove apele koji traju već deceniju. Naime, stanovnici ovog mesta godinama imaju problem sa prelaskom ulice u ovom mestu, budući da je taj prelazak izuzetno nebezbedan. Da bi prešli na drugu stranu, oni moraju da pređu put koji je obeležen sa dve duple pune linije.

Nakon prvog teksta koji smo objavili, problemi su i dalje ostali nerešeni, a meštani sada još više strahuju za svoje života. Jedan od njih, Nikola Todorović pisao je našem portalu u nadi da će neko najzad čuti probleme za oko 30 kuća u ovom kraju, ali za sada rešenja nema. Međutim, ima bahatosti vlasti.

„Pisali smo svima, od predsednika opštine Čukarice Srđana Kolarića, pa do predsednika Srbije. Svi odgovaraju da nisu nadležni i prebacuju odgovornost na Grad, a Grad na opštinu i tako sve u krug. Kada je jednom prilikom dolazio predsednik opštine rekao je da može samo patrijarha da dovede da osvešta put dok neko ne pogine. Pre par meseci poginula je i naša meštanka i od tada niko ništa ne preduzima“, rekao je Todorović za Nova.rs.

Naglasio je da meštani predlažu da se ukloni zaštitna ograda kako bi put mogao da prođe do nadvožnjaka, čime bi svi bili bezbedni.

Naš portal kontaktirao je predsednika opštine Čukarica Srđana Kolarića, a iz ove institucije dobili smo odgovor da su više puta primali zahteve i meštane Ostružnice, ali da put nije u njihovoj nadležnosti.

„Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, članovi Veća Opštine i resorno zaduženi načelnici odeljenja, u više navrata primali su građane ovog dela Ostružnice, povodom postavljanja saobraćajne signalizacije, na delu Obrenovačkog puta. S obzirom na to da pitanje signalizacije nije u nadležnosti opštine, te da je reč o delu Obrenovačkog puta koji ima status magistralne saobraćajnice, opština se u cilju pomoći građanima, obraćala Putevima Srbije, sa zahtevom za semaforizaciju raskrsnice Obrenovačkog druma i ulice Dositeja Obradovića“, rekli su za naš portal iz opštine.

Dodali su da je na inicijativu opštine održano više sastanaka u Direkciji za za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kojima su prisustvovali i građani ovog dela opštine.

„Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je pokrenula postupake preparcelacije radi formiranja građevinske parcele saobraćajnice koja bi rešila probleme i izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju ulice. Postupak po zahtevu Direkcije je u toku u Republičkom geodetskom zavodu, a na nekim katastarskim parcelama koje su u obuhvatu postoje prethodni zahtevi za rešavanje, koji onemogućuju da se radi po zahtevu za preparcelaciju. Kada budu okončani postupci preparcelacije Direkcija će nastaviti aktivnosti za izgradnju ulice“, zaključili su iz opštine.

 

 

Bonus video: Nezadovoljni stanovnici Ostružnice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar