Vladan Glišić Foto: Printscreen/YouTube/MLADENOVAC UŽIVO

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izjavio je da je vodovodni sistem u toj opštini stabilizovan i da svi građani tog dela Beograda, kao i visinske zone, imaju vodu, prenosi Beoinfo.

„Prema izveštaju JKP ‘Mladenovac’, od jutros svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. U toku dana priključićemo još dva bunara, treći bunar uključujemo krajem sedmice, tako da ćemo uspeti potpuno da stabilizujemo sistem“, istakao je Glišić, prenosi Beoinfo.

On je podsetio da je 23. juna, usled remonta trafostanice, došlo do isključenja reni bunara koji snabdevaju opštinu Mladenovac.

„Posledica toga je prekid proizvodnje vode na bunarima i nestajanje vode iz glavnog kompenzacionog rezervoara. Uspeli smo da osposobimo bunare i svi građani opštine Mladenovac imali su vodu. Našu opštinu je u petak oko 20 sati zadesilo nevreme i došlo je do kvara na velikoj trafostanici Stanojevac. Ova trafostanica snabdeva električnom energijom devet reni bunara koji proizvode dve trećine vode za vodovod. Cele noći ekipe EDB-a bile su na terenu i tek u subotu u 18.20 počelo je uključivanje vode u našim bunarima“, precizirao je Glišić.

Kako je naveo, svi građani imali su vodu u prepodnevnim satima u nedelju, čak i u visinskim zonama.

„Juče je bila velika potrošnja, ali smo ipak uspeli da obezbedimo da svi građani imaju vodu. U pojedinim delovima dolazilo je do trenutnog nestanka vode, ali sve je stabilizovano“, zaključio je Glišić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare