Aleksandar Vučić i smrzavanje ispred Kovid ambulanti Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Temperatura u debelom minusu, a redovi ispred kovid-ambulanti u debelom plusu. Višečasovna čekanja na hladnoći, pacijenti bolesni iscrpljeni. Bilo je i umiranja u redovima ispred korona-ambulanti. Danima su cifre rasle, omikron je uzeo danak, pa je čak i zvanična statistika morala da prizna da dnevno imamo i po više od 13.000 zaraženih.

Problem se danima ne rešava, mediji izveštavaju, pacijenti bukvalno zapomažu. I niko prstom da mrdne, sve dok predsednik Aleksandar Vučić nije sa javnog servisa poručio: „Moj predlog je da Sajam ne bude punkt za vakcinaciju, da tu bude najveća kovid ambulanta, da najviše lekara tu stavimo, da ljudi ne stoje po hladnoći“.

Ne, toga se nije setio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nije naprvaljen plan koji bi smanjio muke pacijenata u redovima širom Srbije. Toga je morao da se seti ON, i tako ponovo ode mimo svojih ustavnih ovlašćenja. ON samo predlaže, ali njegova se ne poriče.

Posebno zanimljivo je što oni koji bi ceo Vučićev plan trebalo da realizuju i od Sajma naprave najveću kovid-ambulantu o tome nisu zvanično obavešteni.

„Što se nas tiče, mi ćemo se uskladiti spram potreba građana i trenutne epidemiološke situacije. Videćemo samo da to bude predlog od strane Ministarstva zdravlja, ako je potrebno, mi ćemo uvek da u;inimo sve za naše građane“, kratko, u izjavi za Nova.rs, odgovara koordinator punkta na Sajmu dr Zoran Bekić

U svakom slučaju, da bi se ostvario i relizovao NJEGOV predlog, biće potrebno neko vreme. Potrebno je napraviti reorganizaciju kadrova, kojih i onako nemamo dovoljno, potrebno je i da se hale Sajma opreme i osposobe za kovid- ambulante, ne može to tek tako.

Taman toliko vremena da minus popusti i da se brojevi zaraženih smanje i redovi skrate. Taman toliko da shvatimo da je reč o još jednom podilaženju narodu i lažnoj predizbornoj brizi predsednika Srbije – Kasno Vučić na Sajam stiže.

Bonus video: U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare