Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predstavnici Pokreta "Odbranimo reke Stare planine" i Skupštine slobodne Srbije predstavili su zahteve protesta "Ekološki ustanak", koji je zakazan za subotu, a naveli su da se aktivisti neće ponašati kao oni koji su igrali kolo oko spomenika Stefanu Nemanji, već da će svi nositi maske i stajati u grupicama međusobno udaljenim par metara.

Aleksandar Jovanović Ćuta, govoreći o Ekološkom ustanku, kaže da ono što će se nadalje dešavati znači organizovanje države za ono što država ne radi – a to je da sprovodi zakone.

Iza okupljanja koje će početi u 13h u subotu stoji više od 70 organizacija iz zemlje i regiona, kazao je na konferenciji za medije na kojoj je predstavljeno 13 zahteva državi o pitanju ekologije.

On je rekao da je nekoliko organizacija formiralo zahteve, a usaglasilo oko 50. Imamo povelju koja je proizašla iz Skupštine slobodne Srbije – to su dva dokumenta koja su suštinski ista, dodao je.

Kaže da su krenuli da se okupljaju za čistu i zdravu Srbiju. Nastavićemo dalje da okupljamo ljude, ovaj posao možemo da isteramo samo ako budemo terali zajedno, kaže Jovanović.

Epidemiolog dr Zoran Radovanović je rekao da se radi o dva komplementarna dokumenta – jedan je načelan, a drugi koji je usvojilo 50-ak organizacija uključujući i Skupštinu slobodne Srbije je više aktivistički orijentisan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare