Mila Pavlović Foto:promo www.gef.bg.ac.rs

Profesorku Milu Pavlović mnogi opisuju kao strah i trepet Geografskog fakulteta u Beogradu. Nakon priča o tome da su brojni studenti odustajali od fakulteta zbog beskonačnog broja padanja na njenom ispitu iz predmeta Geografija Srbije i Crne Gore, odjeknula je i vest da je ova profesorka koja je, po svemu sudeći, zagorčala život brojnim studentima, otišla u penziju. Usudili smo se da pozovemo profesorku Milu.

„Šta vas briga da li sam ja otišla u penziju“, odbrusila je.

Na našu konstataciju da nas to interesuje, jer je važila za jednu od najstrožih profesorki, usledio je žustar odgovor.

„Odlazio je i Josip Broz u penziju, pa nisu pisali o njemu. Svaki razgovor na tu temu smo završili. Kada me budete zvali da me pitate šta sam u svojoj karijeri uradila i koje sam sve nagrade dobila, onda možemo o tome da razgovaramo“, rekla nam je profesorka Pavlović.

Rekli smo da i o tome možemo da pričamo, ali je usledila konstatacija da je o takvim stvarima neprimereno razgovarati preko telefona. Nismo posustali, pa smo ponudili i susret uživo, ali je profesorka rekla da nije u Beogradu.

„Ne možemo da se dogovorimo o susretu dok ne dođem u Beograd. Ja sam jedna vrlo odgovorna osoba. Kada se nešto dogovorim, onda se dogovorim. Imam puno posla, ja sam u Zubinom Potoku, na terenu i ne mogu sada o tome da pričam „, rekla je pomalo ljuta sagovornica.

Nećemo odustati, pokušaćemo da se sretnemo sa profesorkom Pavlović i sa njom popričamo u ime svih njenih studenata.

Kako je profesorka Pavlović postala popularna

Profesorka Pavlović je na Geografskom fakultetu predavala Geografiju Srbije i Geografske regije Srbije, a postala je i van fakulteta poznata, jer je prolaznost na njenim predmetima bila zabrinjavajuće mala, gomilu studenata je samo njen ispit godinama, ponekad i decenijama, odvajao od diplome. Čak je i ministar prosvete Mladen Šarčević, njen kolega s fakulteta, rekao za nju da je „malo babaroga“.

“Svi studenti su mi jednaki i ja od njih očekujem samo da mi pokažu znanje. Student može da bude nezadovoljan ocenom i postoji zakonska procedura koju svaki student zna, pa su eventualni problemi rešivi. Ali ispiti se ne polažu preko medija. Neprijatnosti koje sam imala bile su medijske kampanje. Bilo mi je nedopustivo da se u njih upuštam”, rekla je ranije profesorka Pavlović za Nedeljnik, odgovarajući na optužbe studenata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare