Foto: Jelena Tušup/Nova.rs

Zbog povratka turista sa Zlatibora opet su se stvorile gužve prema Čačku i Požegi, rečeno je portalu Nova.rs u čačanskoj saobraćajnoj policiji.

Prema rečima našeg sagovornika kolone vozila iz pravca Užica su nepregledne, o čemu svedoči i činjenica da je na ovoj srpskoj planini tokom praznika boravilo oko trideset hiljada turista.

„Na naplatnoj rampi prilikom uključenja na auto-put Miloš Veliki rade svi terminali, pa nema višečasovnog čekanja kao što je to bio slučaj u petak, odnosno subotu. Naše patrole su na terenu i nije bilo saobraćajnih nezgoda“, kažu u čačanskoj saobraćajnoj policiji. Takođe, apeluju na vozače da brzinu prilagode uslovima puta, poštuju propise, a naročito ograničenje brzine.

Procenjuje se da na Kopaoniku i Zlatiboru proteklog vikenda i tokom praznika, Dana državnosti, boravilo oko 50.000 turista.

Uprkos upozorenjima epidemiologa da se smanje okupljanja i gužve zbog koronavirusa, pred Dan državnosti brojni građani Beograda, Novog Sada i ostalih krajeva Srbije, zaputili su se ka turističkim centrima i lokalitetima u unutrašnjosti zemlje – Zatiboru i Kopaoniku.

Zbog toga je smo u subotu svedočili zagušenju saobraćaja u Preljini, iz pravca auto-puta i Ibarske magistrale. Kolona duga oko četiri kilometra formirala se na ulasku u Čačak, u mestu Preljina gde se sastavljaju ove dve saobraćajnice.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar