Povratak korone: Gužva na Infektivnoj, aktivna nova žarišta

Društvo 11. jun. 202008:09 > 08:3434 komentara
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Srbiji ne postoje nova žarišta u smislu širenja infekcije koronavirusom u populaciji, rekla je juče zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević. Istovremeno naš portal saznaje da je u poslednjih nekoliko dana u Infektivnoj klinici u Beogradu naglo povećan broj primljenih pacijenata, a svakodnevno stižu i vesti o novim slučajevima zaraze.

Kisić Tepavčević je pojasnila da su svi skokovi novozaraženih koronavirusom u određenim mestima isključivo vezani za porodična okupljanja, porodične kontakte, kontakte u radnim kolektivima ili u nekim drugim zatvorenim prostorima.

Osim što brojke ovih dana rastu, pa smo od 0,5 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih ponovo došli do 2,5 pojavila su se i nova žarišta  – fabrike, studentski domovi, vrtići, škole.

Trenutno je, među studentima, četiri potvrđena slučaja u beogradskim domovima i četiri kod onih u privatnom smeštaju.

Pročitajte još:

U Osnovnoj školi „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na koronavirus. Potvrđeno je i da su četiri spremačice u vrtiću „Zvončica“ sa beogradske opštine Zvezdara pozitivne.

Nakon Bajrama i u Novom Pazaru i Tutinu je porastao broj inficiranih.

Korone ima i na televiziji Pink, gde je zaražena voditeljka Dušica Jakovljević, kao i sin i ćerka Željka Mitrovića. Pretpostavlja se da su se svi oni zarazili tokom slavlja upriličenog povodom rođenja unuke Mitrovića.

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njen sin Veljko Ražnatović su potvrdili za naš portal da su pozitivni, a testirali su se posle porodične proslave na kojoj je bila u kontaktu sa zaraženom osobom. I trojica odbojkaških reprezentativaca Srbije i jedan trener zaraženi su koronavirusom.

„Infektivna klinika je puna, krcata pacijentima, a svi smo znali da će se ovo dogoditi jer smo neodgovorni i previše opušteni, a tek nas čeka haos na zimu”, upozorio je jedan od lekara koji zbrinjava pacijente zaražene koronavirusom, čije ime je poznato redakciji Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar