Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) počinje da vraća novac građanima koji su želeli da na lični zahtev obave PCR testiranje na virus korona ili serološko testiranje na prisustvo antitela, a to nisu obavili iz određenih razloga.

Kako bi ostvarili pravo na povraćaj novca, neophodno je da se direkciji RFZO-a dostave popunjen obrazac zahteva, dostupan na sajtu RFZO-a ili u slobodnoj formi, u kojem je za fizička lica potrebno navesti prezime i ime, adresa, JMBG, a za strane državljane broj osiguranja ili broj pasoša.

U saopštenju RFZO-a navodi se da je za pravna lica potrebno navesti naziv, sedište adresu i PIB pravnog lica, spisak zaposlenih za koje se traži povraćaj novca sa podacima o licima i JMBG.

Takođe, svako treba da dostavi kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zehteva i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Podnošenje zahteva se može uraditi elektronskim putem na imejl adresu: [email protected] ili u pisanoj formi dostavom na adresu: Republički fond za zdravstveno osiguranje, ul. Jovana Marinovića 2, 11040 Beograd, sa obaveznom naznakom – zahtev za povraćaj sredstava na ime testiranja na lični zahtev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar