Foto:Screenshot/Twitter/Dragan Pavlovic @DraganP57319911

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj devojčica prima infuziju iza zgrade dečijeg odeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je zemlju.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da devojčica prima infuziju a pored nje verovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svet.

Danas u 13:30 ispred Gradske uprave grupa građana će organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste lekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka.

Na protestu će takođe biti zatražena i smena direktora bolnice, kao i smene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odneo u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

Pa bolje ste opremljeni nego bila koja Nemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika„, poručio je Vučić.

Podsetimo, prema zvaničnim podacima od subote u 15 sati, u Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo 306 ljudi, a potvrđeno je ukupno 15.829 slučajeva zaraze. Na respiratoru je 86 pacijenata.

U Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Kraljevu i Arilju proglašene su vanredne situacije. „Štark arena“ u Beogradu od ponedeljka je privremena bolnica sa 500 ležajeva. U Novom Pazaru podignuta je i poljska bolnica sa 110 kreveta.

U prethodna 24 sata od posledica infekcije koronavirusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare