Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Dok su se Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obraćali građanima u Novom Pazaru, grupa lekara i medicinskih sestara okrenulo je leđa u znak protesta.

Premijerku Srbije i ministra zdravlja Zlatibora Lončara u Novom Pazaru dočekali su povici nezadovoljnih građana koji su ih pitali zašto nisu doneli ništa od opreme, vičući da je na hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiru. Oni su obišli Opštu bolnicu u ovom gradu, a njihovo obraćanje neprekidno je bilo praćeno nezadovoljnim povicima okupljenih.

UPRAVO DOKTORI OKREĆU LEĐA PREMIJERKI I MINISTRU ZDRAVLJA…

Posted by Orlan-sabela Corovic on Уторак, 30. јун 2020.

Građani koji su se okupili ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, da „dočekaju“ dolazak predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara, ogorčeni su zbog toga što im država nije pomogla, a prećutkivana je „jaka epidemija“, kako kažu, samo dok prođu izbori. Ujedno govore da je u ovom gradu mnogo više umrlih od kovida nego što zvanični podaci kažu.

Sličan bunt zdravstvenih radnika desio se u jeku pandemije i u Belgiji, sredinom maja, kada su medicinski radnici bolnice „Sveti Petar“ u Briselu dočekali belgijsku premijerku Sofi Vilmes okrenuth leđa, u znak protesta zbog postupka vlade prema zdravstvenom sektoru.

Osoblje bolnice “Sveti Petar” formiralo je tada špalir za doček i okrenulo leđa kolima kojima je belgijska premijerka juče došla u službenu posetu ovoj bolnici. Predstavnici medicinskih radnika u Belgiji ovakav čin objašnjavaju razočarenjem medicinara u postupke belgijske vlade kako tokom pandemoje COVID19 tako i generalnim pristupom zdravstvenom sektoru u zemlji.

Vlastima su zamerali smanjenje budžeta za zdravstvo, male plate, nedostatak medicinskog osobolja kao i nameru da se dodatno angažuje nekvalifikovano osoblje umesto medicinskih sestra.

Inače, bolnica “Sveti Petar” u Briselu od starta pandemije bila je centralna i referentna ustanova za potvrđene slučajeve COVID19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare