Foto: Privatna arhiva

Na inicijativu građanskog aktiviste Pavla Jelesijevića, Čačani su prikupili sredstva kako bi se renoviralo kupatilo na dečjem odeljenju Opšte bolnice u tom gradu.

Kako Jelesijević navodi za Nova.rs, dobijao je fotografije od pacijenata, odnosno mama mališana, na kojima se videlo da je kupatilo u rasulu.

„Otuda mi se i javila ideja da počnem sa prikupljanjem novca i obezbedim majstore kako bi taj deo zdravstvene ustanove bio u skladu sa potrebama“, kaže Jelesijević.

On se, napominje, složio sa Čačanima koji su mu pisali, da zajedno urade sve kako bi deci obezbedili normalne uslove za funkcionisanje.

Pročitajte još:

„Novac je uplaćivan na moj račun i svakodnevno sam na mojoj Fejsbuk stranici ‘Dnevna doza prosečnog Čačanina’ objavljivao izvode iz banke o uplaćenim sredstvima“, priča nam Pavle ističući da je veoma ponosan na sve njih (donatore) budući da je to za opšte dobro.

Ugovor o donaciji je potpisao sa v.d. direktorom Opšte bolnice Čačak, Dejanom Dabićem.

„Uspeli smo da sakupimo 315.000,00 dinara, kako stoji u tom dokumentu. Ukoliko se ne iskoriste sva sredstva, ugovorom je predviđeno da se nabavi ono što je neophodno za pedijatriju“, pojašnjava Pavle Jelesijević.

Ono što sledi je nabavka materijala za renoviranje, dok su keramičari, vodoinstalateri i stolari za PVC stolariju već kontaktirani i posao će obaviti bez naknade, zaključio je Jelesijević za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Naša redakcija je kontaktirala i portparola Opšte bolnice Čačak kako bismo proverili kada će početi radovi.

„Zbog epidemioloških mera koje su još na snazi zbog širenja infekcija, nismo u mogućnosti da preciziramo datum kada ćemo krenuti u rekonstrukcije objekata koje su planirane za ovu godinu“, kažu u pr timu čačanske zdravstvene ustanove.

Inače, Jelesijević je poznat po tome što je pred Novu godinu prikupio više od sto paketića za mališane čiji su roditeji slabijeg materijalnog stanja i ničije ime nije objavio. On, inače, javnosti ukazuje na probleme u gradu pored Morave, a ovo je, samo jedan od njegovih poteza koji su za svaki respekt i divljenje.

BONUS VIDEO Sportisti u humanitarnoj akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar