Javno preduzeće "Pošta Srbije" ocenili su danas hapšenje radnika tog preduzeća na Кosovu i Metohiji od strane kosovske policije kao još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na prostoru te pokrajine."Vozač V. M. i njegov pratilac V. P, zaposleni u našem preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Кurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja", navedeno je u saopštenju Pošte Srbije.

Ocenili su da takvo delovanje kosovske policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija Srbima u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Кosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

„Ovaj čin terora jasno pokazuje Кurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja. ;V.d. direktor ‘Pošta Srbije’ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Кvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele ;do puštanja uhapšenih radnika na slobodu“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar