Miloš Pavlović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović je danas kazao da informacioni sistema Elektroprivrede Srbije (EPS), pošto je hakovan 18. decembara i dalje ne radi i pozvao vladu Srbije da saopšti istinu o tome.

On je u saopštenju kazao da vlada Srbije nije objasnila javnosti kako je došlo do tog napada, šta se tačno desilo i ko je odgovoran što nisu preduzete mere zaštite.

Pročitajte još:

Pitao je i kada će biti normalizovan rad tog sistema EPS-a, i zašto je veliki broj zaposlenih koji rade na računarima obavešten da ne dolazi na posao do daljnjeg.

„Zašto delovi EPS-a za rad sa građanima ne rade, zašto građani na šalterima ne mogu da dobiju informacije o stanju duga za decembar 2023.“, pitao je Pavlović.

Dodao je da sve ukazuje da vlada Srbije nije u stanju da imenuje kadrove sposobne da očuvaju i unaprede infrastrukturu javnih preduzeća. Zato Narodni pokret Srbije smatra da je u celokupnom energetskom sektoru i EPS-u neophodno uvesti vanredno stanje, naveo je Pavlović.

Založio se i za imenovanje stručnog i profesionalnog rukovodstva, dodaje se. Ukazao je i na neophodnost utvrđivanja odgovornosti svih koji su poslednjih 12 godina „u lancu odlučivanja“ i direktno su odgovorni za stanje u kojem se EPS danas nalazi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar