Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Isplata socijalne pomoći i drugih prinadležnosti koja je najavljena za danas i sutra nije zaustavljena, a građani su bez razloga bili uznemireni glasinama koje su dobili u pojedinim poslovnicama Pošta Srbije.

Naime, kontakt centru Banke Poštanske štedionice, koji je u funkciji kriznog štaba Banke za sprovođenje mera u borbi protiv širenja koronavirusa, danas su se nakon 15 sati javili korisnici koji su bili uznemireni zbog informacija dobijenim u poslovnicama JP Pošta Srbije.

Iz Kriznog štaba, međutim, odgovorno tvrde da je reč o glasinama i da su sve informacije tog tipa koje su stigle iz JP Pošta Srbije neosnovane.

„Banka Poštanska štedionica potpuno je spremna i sposobna da preduzme i sprovede sve mere Vlade Srbije i Narodne banke Srbije“, navedeno je u saopštenju banke.

Iz Banke Poštanske štedionice obaveštavaju klijente na koje se ne odnose mere ograničenog kretanja da mogu da dođu na šaltere ekspozitura i podignu svoja sredstva,

Povodom informacija da je u  pojedinim ekspoziturama Pošte obustavljena isplata socijalnih davanja i novčanih naknada  reagovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđevićč

On je od rukovodstva Pošte zahtevao da hitno nastavi isplate.

„Od ponedeljka će problem biti rešen, informisan sam da se radi o grešci, tako da će isplate nastaviti da se obavljaju po planu“, rekao je Ðorđević.

Inače, reč je isplati dečijeg dodatka, invalidnina, novčane socijalne pomoći, naknade za negu i pomoć drugog lica, posebnoj novčanoj naknadi, naknadi za porodični smeštaj, roditeljskom dodatku i naknadi na tržištu rada.

Ministar  će, kako se navodi, u narednim danima ministar održati sastanak s rukovodstvom Pošte radi dogovora o isplati naknada najstarijim građanima na kućnu adresu.

Ministarstvo za rad obavlja sve isplate po planu, a građani se o datumima isplata i detaljima mogu informisati na sajtu ministarstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram