Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog olujnog vetra sa kišom koji je sinoć oko 20.40 pogodio Šumadiju bez struje je ostalo 12.000 potrošača, dok su vatrogasci-spasioci spasili šest ljudi u Kragujevcu. U tri odvojene intervencije spašene su osobe koje su bile zarobljene zbog obaranja stabala na automobile i naplatnu kućicu za parking. Na sreću, svi su prošli sa lakšim povredama.

Nevreme je najteže pogodilo Kragujevac, a zatim Arandjelovac, Topolu i Raču.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović istakao je za Nova.rs da su vatrogasci spasioci brzom intervencijom uspeli da izvuku radnika koji je bio u naplatnoj kućici na parkingu kod hotela Kragujevac, dve osobe iz automobila na koji je palo drvo kod Prve gimnazije, kao i još jednu osobu koja je bila zarobljena u naselju Mala Vaga.

Kočovič nam je potvrdio i da je u selu Cvetojevac jedno stablo palo na atomobil u kome su bile dve osobe, ali je njih zbrinula ekipa hitne pomoći. Na sreću, svi su zadobili lakše telesne povrede i niko nije životno ugrožen.

Vatrogasci-spasioci su intervenisali 21 put sa 15 specijalnih vatrogasnih vozila i 52 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:

Oluja nosila krovove

Građani prijavljuju da im je olujno nevreme nosilo crep sa krovova, a na jednoj zgradi u Ilindenskoj ulici, oluja je odnela deo metalnog krova.

Kočović kaže da je na 30 lokacija u gradu tokom noči prijavljeno obaranje stabala koja su pala na saobraćajnice i blokirala odvijanje saobraćaja bar u jednoj traci. U prekidu je bio saobraćaj prema Dragobraći, Stanovu, Petrovcu, Trmbasu i Jabučju.

Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Na terenu je bilo angažovano 15 vatrogasnih vozila sa 52 vatrogasca sapsioca, a u saniranju posledica nevremena učestvovale su i komunalne ekipe sa svojom mehanizacijom.

Zbog jake oluje, vetra i grmljavine, bez struje je ostalo 12.000 domaćinstava u prigradskim i seoskim sredinama. Ekpe EPS-a otklanjaju kvarove, ali je na širem gradskom području i od jutros oko 6.000 domaćinstava bez električne energije.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Koćović je rekao da su putevi prohodni, ali da ima dosta oborenih stabala na putnoj infastrukturi te će nadležni danas nastaviti da ih uklanjaju.

Upućen je apel gradjanima da se ponašaju prema uputstvu nadležnih službi u slučaju najave nevremena.

Iz Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da se u slučaju potrebe za pomoć obrate Upravi za vanredne situacije i vatrogascima spasiocima na telefon 034/1985 i 034/505-800.

BONUS VIDEO: Kragujevac posle oluje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar