Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Posle svadbe u Kraljevu za oko 400 ljudi, koja je bila pre oko mesec dana, oko 100 svatova je završilo u kovid ambulanti. Samo u prvoj nedelji posle veselja javilo se 25 novozaraženih, a među njima je bio i mlad muškarac od oko trideset godina, nevakcinisan, koji je umalo završio na respiratoru, otkriva Vladimir Nović, rendgen tehničar u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica".

Mnogi pacijenti naknadno se kaju što se nisu vakcinisali, što nisu vodili računa, ali za neke bude i kasno. A zdravstveni radnici već skoro dve godine trpe posledice njihove neodgovornosti.

„Bila je to jedna osrednja svadbica od oko 400 ljudi. Polovinu poznajem. Od tog broja vrlo brzo njih oko 100 je posetilo kovid ambulantu. A kada dođu, negoduju kao i svaki dan u poslednje skoro dve godine: „Šta je ovo?! Čekam od šest jutros“. „Ovaj je posle mene došao, kako je sada ispred mene?!“. A taj što je ispred je mučenik orošen hladnim znojem. Raspada se, ne može da stoji, ali svadbarca baš briga. Proveo se lepo na svadbi i ne interesuje ga. Mi moramo da ga primimo, jer smo mu mi kivi što se zarazio. I, naravno, nije verovao da „koronela“ ili sta već postoji“, ističe Nović za Kurir.

„U prvoj nedelji posle svadbe se 25 ljudi javilo zbog pozitivnog testa. Mlad dečak, osamdeset i neko godiste kaže: „Da sam znao nikada ne bih išao na svadbu. Ako preživim, čim izađem iz bolnice ću se vakcinisati“. Izašao je nedavno. Jedva je izbegao respirator“, kaže on.

„Da li je malo to što izgaramo na poslu. Kada se vraćamo iz smene ne umemo da pogodimo vrata od kuće, decu ne viđamo. Ja nisam antivakser. Moja porodica je vakcinisana. Vakcina nije obavezna, ali, ljudi, ako nećete da se vakcinišite bar tu masku možete da nosite. Toliko možete da nam pomognete, a ne da se na pomen maske kao gušite, a nama, koji nosimo po dve, je baš super“, zaključuje on.

BONUS video: Raste broj umrlih od kovida, a raste i umnja u zvanične brojeve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (11)