Foto: Saša Stajić/Nova.rs

Samo tri i po meseca nakon što je završen plato Raše Popova ulici 27. marta i na njega postavljena skulptura našem književniku, jarke boje sa betonske podloge su već vidno isčezle i umrljane, pa ovaj prostor već izgleda oronulo. Ipak, nakon pisanja Nova.rs o ovom problemu, stiglo je i rešenje, u vidu novih boja kojima će plato biti osvežen.

Foto: Saša Stajić/Nova.rs

Za razliku od većine građevisnkih poduhvata u Beogradu, plato Raše Popova je po otvaranju izazvao uglavnom pozitivne reakcije, ali to nije bilo dugog veka. Nadamo se da će nove boje potrajati i da neće biti potrebna nova rekonstrukcija rekonstruisanog.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Ulici 27. marta u Beogradu 17. novembra otvoren je trg nazvan po pesniku Raši Popovu, na kom se nalazi i skulptura posvećena ovom književniku.

Kako je tada glavni gradski urbanista Marko Stojčić objasnio, plato u kraju u kom je Popov proveo najveći deo života, urađen je na inicijativu građana, stanovnika okolnih zgrada.

„Ovde je, kao što se svi verovatno i sećaju, bilo dosta neugledno, sa neuglednim kioscima. Građani su inicirali da se ti kiosci poruše i izgradi neki novi javni prostor, što smo mi i uradili“, rekao je tada Stojčić.

On je u prethodnim izjavama rekao kako je siguran da će ovaj plato raznolikih boja, pozitivno uticati na raspoloženje građana.

Iako je izgled ovog platoa u početku i imao pozitivan efekat na raspoloženje prolaznika, suviše je brzo počeo da deluje suprotno. Isprana boja sa betonske podloge i blato, stvorili su utisak da se posetilac nalazi na nekom zapuštenom, izanđalom, a ne tek otvorenom platou.

Foto:FoNet/Beoinfo

Spomenik podignut Raši Popovu koji umetnik Boris Deheljan napravio od šrafova, na sreću još uvek ne izgleda kao da ga je načeo „zub“ vremena, ne da se.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar