U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirana još 1.881 zaražena osoba, a testirano je ukupno 11.725 građana.

Preminule su još 23 osobe, a na respiratorima je 195 ljudi.

***

Dan ranije, evidentirano je još 2.267 zaraženih osoba, a od posledica zaraze preminulo je 25 osoba. Testirano je 12.889 ljudi. Na respiratorima je ukupno 189 pacijenata.

***

Od danas je otvoren kol centar preko koga građani mogu da izraze želju da se vakcinišu protiv korona virusa. Direktor vladine Kancelarije za IT  E-upravu Mihailo Jovanović izjavio je da je kol centar za prijavljivanje za vakcinaciju, koji je počeo danas da radi, otvoren od 8.00 časova ujutro do 20.00 časova uveče, na telefon 0800 222 334.

***

Burne i uglavnom negativne reakcije izazvala je jučerašnja izjava doktora Predraga Kona u intervjuu za naš portal: „Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza“. To je bio deo odgovora na direktno postavljeno pitanje o preminulim lekarima i tome kako smo zbog koronavirusa izgubili više od 70 zdravstvenih radnika. Kako bismo rasprišili sve nedoumice, a u cilju nepobitne istine, za vas emitujemo i audio snimak ove izjave – nema laži, nema prevare.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare