Jelena Milošević Foto: Miljana Isailović

"Članovi Komiteta za informisanje Saveta Evrope detektovali su Srbiju kao zemlju u kojoj gotovo da i ne postoji sloboda medija. I to je slika koju Srbija šalje u svet dok njeni građani žive u medijskom mraku izloženi svakodnevnoj, nezapamcenoj propagandi režimskih glasila ", rekla je Jelena Milošević narodna poslanica SSP-a i članica Komiteta za informisanje Saveta Evrope.

„Danas, kada su u znak protesta emitovanje programa prekinule jedine dve profesionalne televizije koje voljom vlasti može da prati samo deo građana Srbije, u Parizu zaseda Komitet za informisanje Saveta Evrope. U izveštaju Rikarda Gutiereza, generalnog sekretara Evropske federacije novinara, Srbija se pominje kao jedna od zemalja u Savetu Evrope koja najviše krši slobodu medija. Pretnje novinarima, pritisci od strane režima, uvrede, gušenje kritičkog mišljenja samo su neki od alarma da je medijska situacija u Srbiji katastrofalna. Po rečima Gutiereza, Srbija ide u izuzetno lošem pravcu po pitanju slobode medija i to govore zvanični izveštaji mnogih evropskih organizacija. Članovi Komiteta za informisanje Saveta Evrope detektovali su Srbiju kao zemlju u kojoj gotovo da i ne postoji sloboda medija. I to je slika koju Srbija šalje u svet dok njeni građani žive u medijskom mraku izloženi svakodnevnoj, nezapamcenoj propagandi režimskih glasila „, rekla je Jelena Milošević narodna poslanica SSp-a i članica Komiteta za informisanje Saveta Evrope i dodala:

„Bez slobodnih medija, u Srbiji neće biti slobode. Mediji su stub društva, stub demokratije. Srbija je u gotovo potpunom medijskom mraku Dajemo punu podrška za malobrojne profesionalne medije koji u poslednje vreme trpe strahovite pritiske. Svuda i na svakom mestu trudićemo se da se čuje istina o Srbiji, istina o mraku u kome živimo, istina o propagandi kojom vlast truje građane godinama sa svih nacionalnih frekvencija i preko tabloida koji su udarna pesnica režima. I to mora da prestane.“, zaključila je Milošević.

BONUS VIDEO: Poslanici opozicije podržali N1 i Novu S: Opomena u medijskom mraku stigla u Skupštinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar