Foto:shutterstock; Promo

Nakon što su televizije Nova S i N1 u znak protesta prekinule emitovanje svog sadržaja od ponoći, danas je sa tim upoznata i Evropska komisija koja je iznela svoje prve reakcije.

Novinar N1 televizije Nikola Radišić rekao je danas potrparolki Evropske komisije, ali i svima prisutnima u sali da su od ponoći televizije Nova S i N1 prekinule svoje emitovanje.

„Ne znam da li znate ali, nezavisni mediji Nova S i N1 prestali su danas sa emitovanjem programa. Sada se na ekranima vide natpisi ‘Mrak u Srbiji bez slobodnih medija’. To je protest zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji“, kazao je Radišić.

Na njegovo pitanje, portparolka Evropske komisije Ana Pisonaro rekla je da je slobodno izvešatanje, sloboda medija i pluralizam od značaja za svako demokratsko društvo.

„Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementirani akcioni plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana„, istakla je Pisonaro.

Podsetimo, telezije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Dve televizije, koje posluju u okviru United Media, posle ponoći su isti natpis objavile i na svojim društvenim mrežama, ali bez objašnjenja o čemu se tačno radi.

Bonus video: Koji srpski mediji šire rusku propagandu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare