Pregled dana
Foto: NewsmaxAdria

Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Popović ocenio je danas da naučna poliltika Srpske napredne stranke (SNS) podstiče uravnilovku pa je očekivan pad na "međunarodnom semaforu".

On je, u intervjuu za list Danas, povodom pada ranga Univeziteta u Beogradu na Šangajskojl listi, rekao da nema opravdanja zašto nije bilo kategorizacije istraživača.

„Sve podatke o radu naučnika ministarstvo jeste imalo i ima, 2011. godine je kategorizacija poslednji put urađena, 2013. kada je trebalo da se redovno uradi nije urađeno, nije rađena ni posle“, rekao je Popović, ističući da u intervjuu iznosi lične, a ne stavove Saveta Beogradskog univeziteta.

Kako je naveo, „tu nema opravdanja, jasno je da se radi o nameri, a pošto se puno administracija u nauci od 2013. promenilo, ne možete reći da se radi o pojedinačnoj subjektivnoj slabosti ili nesnalaženju“.

„Radi se o sprovodjenju naučne politike SNS. Ona je, naravno, legitimna, legitimno je ne podsticati izvrsnost već uranilovku, ali onda nema mesta čudjenju što na međunarnom semaforu padate. Očekivano je“, rekao je Popović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar