Foto:Nova.rs

Vazduh u glavnom gradu večeras je značajno zagađen, a po merenju aplikacije AirCare - Air Quality App spada u kategoriju opasan.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine najveće zagađenje vazduha večeras je bilo na Starom gradu, Vračaru i Novom Beogradu, a koncentracija PM2,5 čestica iznosi oko 70µg/m³.

Kako javljaju članovi grupe Inicijativa za čist vazduh, vazduh u glavnom gradu je večeras značajno zagađen, a po merenju…

Posted by Ne davimo Beograd on Уторак, 02. фебруар 2021.

Na snimku koji je jedan Beograđanin objavio na društvenim mrežama možemo da vidimo smog koji se u vidu oblaka spustio na krovove zgrada na Labudovom brdu.

Labudovo brdo – pogled ka gradu

Posted by Eko straža on Уторак, 02. фебруар 2021.

Međutim, Beograd nije jedini grad u kome je vazduh večeras okarakterisan kao veoma nezdrav sa izuzetno visokim indeksom zagađenosti.

Tako je večeras veoma zagađen vazduh u Kosjeriću (PM2.5 iznosi 158µg/m³), u Novom Pazaru (PM2.5 iznosi 169µg/m³), Nišu (PM2.5 iznosi 124µg/m³) i Valjevu (PM2.5 je 138 µg/m³), dok su u crvenom osim Beograda još i Užice, Smederevo i Obrenovac.

I tokom dana bilo je izuzetno visoko zagađenje u Beogradu. Većina mernih stanica pokazivala je da je vazduh opasan ili veoma loš.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar