Foto: BalkansCat / Shutterstock

Preduzeće Srbija voz saopštilo je danas da se oko 13.30 ponovo dogodio incident, a ovaj put je kamenovan BG:voz koji je krenuo iz stanice Ovča za Batajnicu, na delu pruge Novi Beograd - Zemun.

Voz su kamenovali za sada nepoznatih počinilaca, navodi se u saopštenju Srbija voza.

„Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da je polomljeno staklo na vratima koje koriste putnici pri ulasku i izlasku u voz“, navodi se u saopštenju.

Zbog ovog incidenta otkazan je BG:Voz koji iz Batajnice polazi za Ovču u 14.42 časova, na relaciji Zemun –Ovča, kao i BG:Voz iz Ovče u 15.44 časova za Batajnicu, na relaciji Ovča-Pančevački most.

MUP Srbije u saradnji sa Srbija vozom odmah je preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

„Upozoravamo da kamenovanje vozova predstavlja izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju, na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika, sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja ali se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini“, istakli su u Srbija vozu i apelovali su na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano.

BONUS VIDEO – Krenuo SOKO. Brzi voz, pa brzi miting

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare