Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U užičkim marketima poslednjih dana znatno je porasla tražnja za osnovnim životnim namirnicama, pre svega brašnom, uljem i šećerom. Trgovci kažu da u rafove neprekidno dodaju brašno koje sa njih nestaje. Najviše se kupuju veća pakovanja.

„Evo neprekidno donosimo brašni u rafove, ne možemo da nadajemo. Prodaja brašna je znatno porasla, ako ne više onda duplo sigurno. Kupuju ljudi znatno više ulja nego ranije, šećer takođe ali najveća potražnja je za brašnom. To traje nekoliko dana unazad, po komentarima vidim da to ima veze sa novonastalom situaciom vezanom za rat“, kaže za Nova.rs Milica, trgovkinja najvećeg lokalnog marketa u Užicu.

Što se lekova tiče nema znatnijih odstupanja u apotekama. Najprodavaniji su vitaminski suplementi ali je njihova prodaja bila znatno veća u jeku epidemije. Pojedinačni su slučajevi gde stariji građani kupuju zalihe lekova koje inače ne mogu podići na recept.

„Nismo zapazili nikakva veća odstupanja, i dalje se najviše kupuju vitamini ali prethodnih meseci to je bilo i više. Pojedinačni su slučajevi da neko kupuje zalihe. Danas je bio jedan stariji gospodin koji je kupio nekoliko pakovanja aspirina, taj lek zbog svoje hronične bolesti redovno koristi pa je kupio više, u slučaju da ga nestane zbog, kako je rekao, rata“, rekla nam je apotekarka u jednoj od užičkih apoteka.

BONUS VIDEO: Vučić: Rat u Ukrajini na dramatičan način pogađa Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar