Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Među više rukovodilaca, koji su u prethodnom periodu, iz različitih razloga, smenjeni ili će tek biti smenjeni u Užicu, našli su se i direktori dva javna preduzeća JKP "Bioktoš“ i JP "Veliki park“. Ono što je sada poznato jeste da će direktor JKP "Bioktoš“ ubuduće biti pomoćnik direktora, po novoj sistematizaciji koju je predložio Gradskom veću, a koje se sa tim saglasilo. Direktor JP "Veliki park“, koji nije prihvatio da samovoljno podnese ostavku, a koji je na rukovodeće mesto došao iz radnog odnosa, ostaće i dalje zaposlen u tom javnom preduzeću, ali još nije poznato na kojoj poziciji.

Direktor JKP „Bioktoš“ Oliver Ristanović, koji na tu funkciju nije došao iz radnog odnosa već je angažovan na određeno vreme krajem 2019. godine, do isteka četvorogodišnjeg mandata kaže da je predložio Gradskom veću novu sistematizaciju, po kojoj je definisano novo radno mesto – pomoćnik direktora, koje će ubuduće on obavljati. To je, kako kaže, bio dogovor sa lokalnom vlašću.

Oliver Ristanović Foto:Slavica Panić/Nova.rs

„Ja ću ostati u ‘Bioktošu’. Gradsko veće je prihvatilo predlog, izglasalo odluku o izmeni sistematizacije i mom novom radnom mestu. Pre tog predloga sam razgovarao sa njima i  rekli su da sam ja potreban ovom preduzeću i da treba da ostanem. Moj mandat od četiri godine nije istekao, a ja sam radio po ugovoru na određeno vreme“, kaže za Nova.rs Ristanović.

Prema prethodnoj sistematizaciji radnih mesta u ovom javnom preduzeću, postoje dva izvršna direktora i to jedan za tehničke poslove u komunalnoj delatnosti i drugi za zajedničke poslove. Imajući u vidu da se tehnički direktor za zajedničke poslove, od prethodnih lokalnih izbora 2020. godine, nalazi na poziciji pomoćnika gradonačelnika i da je njegovo radno mesto zamrznuuto, upitali smo Ristanovića da li je on mogao da obavlja te poslove do povratka sada pomoćnice gradonačelnice Mirjane Radivojčević, ali i da li je preduzeću to radno mesto potrebno ako ga godinama niko ne obavlja a preduzeće funkcioniše, što će u slučaju Radivojčević biti oko pet godina.

„Radivojčević je godinu dana pre mog dolaska obavljala funkciju v.d. direktora zbog smrti prethodnog. Ponovo je radila na mestu izvršnog direktora do izbora 2020., a onda je zamrzla funkciju na šta ima pravo. Nisam mogao raditi njene poslove jer se to radno mesto popunjava iz reda stalnozaposlenih što ja nisam, jer tri godine radim na određeno vreme, primljen sam na mandat od četiri godine“, pojasnio nam je Ristanović.

Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Ono što nezvanično saznajemo, jeste da će sadašnja pomoćnica gradonačelnice, posle isteka mandata, ubrzo otići i u penziju, kako kažu, za nekoliko meseci. Nema sumnje da će je neko zameniti jer će svako rukovodeće mesto koje propisuje sistematizacija, dobro doći posle narednih lokalnih izbora i političkih postavljenja novih kadrova.

Direktor JP „Veliki park“ Branko Bogićević, čija ostavka je predložena i koju nije samovoljno prihvatio već iskoristio zakonsko pravo da se o njoj izjasni, nije želeo da govori o budućem radnom angažovanju u preduzeću. Kratko je za Nova.rs rekao da je na rukovodeće mesto 2013. godine došao iz radnog odnsa i da će u radnom odnosu i ostati.

BONUS VIDEO: Užice: Uprkos obećanju aerodrom Ponikve bez aviona i letova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar