Gak: Inspekcija u vrtiću zbog sumnji na zlostavljanje

Društvo 21. jan. 202111:15 > 11:19
Podeli:
Slavko Gak pažljivo sluša govor
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja, objavio je jutros Beoinfo

Gak je istakao da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje su objavili pojedini mediji autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice.

„Inspekcija će utvrditi činjenice, a institucije će dalje obaviti svoj posao. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom“ rekao je Gak.

On je izjavio da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

„To ništa ne znači za sada. U daljim odlukama vodićemo se isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole“ poručio je Gak.

Pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

„Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, jer ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci“ zaključio je Gak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar