Veselin Simonović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Na današnji dan navršava se tačno pola godine od kada nas je iznenada napustio Veselin Simonović (1958-2022), osnivač i direktor novina “Nova” i glavni i odgovorni urednik portala „Nova.rs“. Porodica, prijatelji, kolege i drugi poštovaoci lika i dela jednog od najpoznatijih i najcenjenijih novinara i urednika koje je Srbija ikad imala, okupili su se danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu gde je Simonović sahranjen.

Redakcija „Nove“ nastavila je putem koji je trasirao upravo Simonović, ne odustajući od njegove osnovne misije da se građanima ponudi profesionalni i nezavisni štampani medij, koji će služiti samo javnom interesu i tačnom informisanju.

Veselin Simonović preminuo je iznenada 8. maja, u 63. godini. Bio je jedan od najpoznatijih srpskih novinara i urednika, koji je tokom karijere duge skoro četiri decenije pisao i uređivao najuticajnije medije u Srbiji.

Simonović je bio urednik u „Borbi“, nedeljniku „Vreme“, a potom dugogodišnji glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Blic“.

Bio je osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista „Nova“, koji je svetlost dana ugledao samo zahvaljujući njemu.

Na pitanje da li su portal Nova.rs i dnevne novine „Nova“, na neki način, produženje onoga što je svojevremeno radio u „Borbi“, Veselin je neposredno nakon pokretanja našeg lista rekao da bi bilo neskromno od njega da to komentariše i dodao:

„Trudim se da ono što sam nekada radio, radim i sad, i da to moje akumulirano znanje višedecenijskog rada u ozbiljnim, profesionalnim medijima prenesem na moje saradnike. Nadam se da će nešto od toga uzeti, ali već sada je ’Nova’ profesionalna redakcija, i tek će biti.“

BONUS VIDEO Komemoracija – Filip Švarm o Veselinu Simonoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare