Foto: Nova.rs

Republičkoj javnom tužilaštvu sutra će biti predat zahtev da se zabrani organizacija Levijatan zbog, kako navode, neprihvatljivog ponašanja.

Zamenica predsednika Demokratske stranke, Dragana Rakić, pružila je danas podršku aktivistkinji Nini Stojaković koja sutra planira da podnese zahtev Republičkoj javnoj tužiteljki da se zabrani organizacija Levijatan.

Pročitajte i ovo

Članovi pokreta Levijatan su još jednom pokazali svoje pravo lice, ne samo sukobljavanjem sa vlasnikom azila za pse u Kragujevcu, nego i svojim napadom na aktivistkinju Ninu Stojaković, u pokušaju da je uplaše i ubede da se povuče. Srećom, nisu uspeli u tome“, rekla je Rakić, a saopštila Demokratska stranka.

Rakić je pozvala građane da sutra pruže podršku aktivistkinji Nini Stojaković tako što će sutra doći ispred Tužilaštva nešto pre 11 časova.

Demokratska stranka je podsetila da je slučaj Nine Stojaković samo poslednji u nizu skandala koje je, kako navodi, Levijatan izazvao.

„Mlada aktivistkinja je skrenula pažnju javnosti na apsolutno neprihvatljivo ponašanje pripadnika ovog pokreta koji su se obrušili na Dejana Gačića, vlasnika azila za pse u Kragujevcu, i zbog toga se i sama suočila sa brojnim uvredama i napadima. Reakcija nadležnih organa je, kao i u mnogim sličnim slučajevima u prošlosti, izostala. Pokret Levijatan se već dugo krije iza navodne brige za zaštitu životinja, dok zapravo većinu svojih resursa koristi za maltretiranje, zastrašivanje i diskriminaciju građana Srbije – nacionalnih manjina, žena, političkih neistomišljenika…“, rekla je Rakić i dodala:

„Ukratko, svakoga ko im se nađe na putu. Kako država nema nameru da zaustavi aktivnosti Levijatana na sopstvenu inicijativu, jer neretko Levijatan deluje upravo u interesu režima Aleksandra Vučića i u saradnji sa Srpskom naprednom strankom, logičan sledeći korak jeste samoorganizovanje građana. Jedno je sigurno – ovakvo delovanje Levijatana je nedopustivo i takvom ponašanju mora se stati na kraj.“

Inače, ranije su volonteri u azilu za pse „Vučjak“ i prijatelji vlasnika azila Dejana Gačića, koji je uhapšen u noći između 17. i 18. juna, pod optužbom da je zlostavljao životinje, organizovali u Kragujevcu skup podrške. Oni su tada novinarima pokazali, kako tvrde, lokvu krvi, koja je ostala u lokalu u Ulici save Kovačevića (u kome je Gačić planirao da otvori pet šop) koja je ostala nakon što je policija te noći uhapsila Gačića, povredivši pri tom njegovog radnika, vozača zaduženog za prevoz pasa iz azila kod veterinara.

Većina okupljenih rekla je tom prilikom da želi da se sazna „istina“, koja je drugačija od one koja je mogla da se, kako su naveli, čuje u medijima i sazna iz zvaničnih saopštenja MUP-a.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Levijatan ponovo bio zbog svojih aktivnosti u žiži javnosti, u maju je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti naložio Pokretu Levijatan da prestane objavljivanje diksriminatornih sadržaja na društvenim mrežama i da u roku od 30 dana ukloni svaki već objavljeni sadržaj koji podstiče mržnju prema Romima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar