Foto: Shutterstock

Veterinarski inspektori pojačaće nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla uoči novogodišnjih i božićnih i novogodišnjih praznika u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Biće kontrolisane sirovine koje su polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, proces proizvodnje, higijena, uslovi skladištenja i distribucija gotovih proizvoda.

Veterinarska inspekcija apelovala je da građani kupuju hranu isključivo u registrovanim ili odobrenim objektima za proizvodnju i prodaju hrane, u samoposlugama, hipermarketima, specijalizovanim maloprodajnim objektima kao što su mesare, ribarnice ili od lokalnih proizvođača koji su registrovani za proizvodnju po tradicionalnim metodama.

Pročitajte još

Građanima je savetovano da na pijacama kupuju od registrovanih proizvođača, gde je jasno istaknut registarski broj gazdinstva i datum proizvodnje i to hranu životinjskog porekla koja je izložena na propisanim temperaturama, odnosno u rashladnim vitrinama.

BONUS VIDEO Veštačko vs pravo meso – gosti Denis Kučević, Branka Mirković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar