Deo radnika "Pošte Srbije" dobio je juče papir na potpisivanje, u kojem je trebalo da se izjasne da li su u štrajku ili ne. Uz taj dokument je stigla i poruka o "hitnom" izjašnjavanju zaposlenih, a rok je istekao sinoć u 22 sata.

Autentičnost te izjave potvrdilo je za Nova.rs više zaposlenih, a kako saznajemo, uz napomenu da je nisu dobili svi.

Kako se može videti u dokumentu, pored ličnih podataka, radnici treba da upišu, odnosno zaokruže, da i su u obustavi rada ili ne.

Kao napomena stoji da ukoliko neki od radnika odbije da potpiše izjavu, smatraće se da je i dalje u obustavi.

Foto: Privatna arhiva

Zbog čega „Pošta“ na ovaj način traži od svojih radnika da se izjašnjavaju. Ipak, radnici ovaj potez vide kao samo još jedan od pritisaka.

PROČITAJTE JOŠ

Vlada Srbije juče je odobrila pomoć za sve zaposlene u Pošti, a pojedini režimski mediji objavili su da će ovaj iznos dobiti samo oni radnici koji nisu štrajkovali, kao i oni koji prekinu obustavu rada i vrate se na posao. Ipak, kako navode dobro obavešteni sagovornici Nova.rs, to se ne navodi u odluci koju je donela Vlada.

Podsećamo, poštari u Novom Sadu započeli su štrajk još 24. oktobra, da bi im se potom pridružile kolege iz Zrenjanina, Beograda i brojnih drugih gradova. Oni, između ostalog, traže povećanje plate od najmanje 30 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare