Novinar i spoljnopolitički komentator Boško Jakšić ocenio je večeras da aktuelna vlast pokazuje "svoju redovnu bahatost".

„Mi imamo vanredne izbore i redovnu bahatost koju ova vlast pokazuje i ona narasta sada uoči izbora“, izjavio je Jakšić o štrajku poštara u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

On je ocenio da je ono što vlast radi sa poštarima „iritirajuće“.

„Koliko sam obavešten raspisan je konkurs za nove ljude da se zaposle u Pošti i njima je ponuđena početna plata od 60.000 dinara. Dakle, to je ovo što ovi ljudi traže, vlast neće njima da da jer smatra da treba da ih pobedi, protera i kazni zato što su se drznuli da organizuju štrajk i da traže svoja prava, a pritom će platiti nekom drugom“, istakao je on.

Jakšić je naveo da je to „više nego sramna situacija u kojoj se nalazimo“.

„To je i test za sve nas, koliko će biti solidarnosti sa tim poštarima“, istakao je on i dodao da je „pominjanje državne bezbednosti u ovoj slučaju zaista tužno“.

Da nije tužno bilo bi smešno, ocena je Jakšića.

On je istakao da je slučaj Bavanište, kada su poljoprivrednici blokirali naprednjake koji su pre toga blokirali kuću poljoprivrednika Jovana Jovanova koji je učestvovao u protestima, jedini način na koji se može suprostaviti toj bahatosti.

„Mislim da će takvih primera biti sve više“, kazao je Jakšić.

Celo gostovanje pogledajte na početku vesti.

BONUS VIDEO – Prokuplje: Pivredniku i članu DS-a u dvorištu kuće zapaljeno 12 poljoprivrednih mašina