Foto: Privatna arhiva

Meštani kraljevačkog naselja Kovanluk ne mogu da prođu sopstvenom ulicom. Ne zbog toga što je stablo preprečilo put, ili zbog toga što se usred puta otvorila rupa, već zbog toga što je komšija stavio rampu kojom pregrađuje javni put.

Uprkos odluci nadležnih koji su tražili da se rampa pomeri, ona je i dalje tu.

Bahati meštanin je ispred svog dvorišta postavio rampu koja pregrađuje javni put i time je skroz onemogućio prolaz motornim vozilima ali i pešacima.

Foto: Privatna arhiva

Da stvar bude gora, oko rampe je psotavljena i žičana ograda, pa ju je nemoguće obići.

Kako tvrde meštani, ova tortura traje mesecima.

„Čovek otvara rampu kad njemu odgovara i odmah je zatvara. Taj put razdvaja ulicu na dva dela, mnogo je rođaka na različitim stranama ali i ljudi koji tu prolaze zbog posla, nabavke, koji zbog te rampe moraju ići okolo kilometrima, umesto samo 200, 300m normalnim putem“, kažu meštani.

Foto: Privatna arhiva

Problem su više puta prijavljivali nadležnima. Tvrde da su svakog pozivali komunalnu policijuu koja više ne želi da izađe na teren.

„Prijavljeno je lično gradonačelniku Kraljeva Predragu Terziću, koji je taj dopis samo prosledio dalje Inspekciji za saobraćaj gradske uprave grada Kraljeva. Oni su doneli rešenje još početkom juna, u kojem se nalaže da se cela rampa sa stubovima i svim okolnim dodacima skloni, ali niko po tom rešenju nije postupio“, kažu stanovnici ovog kraljevačkog naselja.

Foto: Privatna arhiva

Mejlove šalju gotovo svakodnevno svakodnevno, svi ignorišu i samo odgovore da je rešenje već doneto, ali niko ništa ne preduzima.

„Ova tortura traje mnogo dugo, niko ne reaguje niti planira a od čoveka koji je rampu postavio se svi plaše, naoružan je i opasan. Niko nasilno ne sme da skloni rampu jer se plaši šta će taj čovek da uradi“, upozoravaju građani.

PROČITAJTE JOŠ

Početkom jula građanima ovog kraljevačkog naselja prosleđen je dopis inspektora za puteve i saobraćaj u kom se navodi da postupaju po službenoj dužnosti, a na inicijativu MUP RS i PU Kraljevo, donoseći olduku da se ukloni jednodelna metalna kapija sa metalnim nosačem, kao i metalni stubovi.

Naređeno je i uklanjanje bodljikave žice.

Sve je naređeno, ali ništa od toga nije sprovedeno.

Nova.rs posala je pitanje na adresu Grada Kraljeva sa pitanjem kada će ovaj problem biti rešen.

Do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare