Počeo sastanak meštana Gornjih Nedeljica i Loznice u Vladi

Društvo 24. jan. 202213:02 > 13:14
Podeli:
Sastanak meštana Gornjih Nedeljica i Loznice u Vladi Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Meštani Gornjih Nedeljica i Loznice stigli su upravo na sastanak sa predstavnicima Vlade i premijerkom Anom Brnabić, kada će im predati predlog Zakona o zabrani istraživanja bora i litijuma.

Kako je Nova.rs pisala, aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović rekao je za Nova.rs da je dogovor da budu primljeni u kabinet premijerke Brnabić.

„Poslali smo spisak naših aktivista koji će otići na razgovor sa Brnabićkom i očekujem da pronađemo bezbednosnu proveru. Predaćemo joj naše zahteve kojima ćemo tražiti da se reši pitanje otkupljenih kuća, da li će se dati 10 miliona evra za zelenu agendu, šta će biti sa putom. Takođe, bitno je da li će rešiti pitanje obnavljanja zemljišta i povratka na pređašnje stanje“, podvukao je Kokanović.

Advokat Dušan Filipović istakao je na subotnjem protestu da će aktivisti podneti Predlog zakona o zabrani eksploatacije i istraživanja litijuma i bora.

"Mi ćemo podneti predlog zakona kako se ne dešavalo ono što se desilo u prethodne dve godine. Potrebno je da zemljište koje je preimenovano u građevinsko, treba da opet da bude poljoprivredno", poručio je Filipović.

BONUS VIDEO: Kokanović: Ko dolazi posle Rio Tinta?

Zlatko Kokanović: Dolazi druga kompanija posle Rio Tinta, imamo informacije

 

Komentari

Vaš komentar