Mural Nenad Maksimovic
Mural posvećen doktoru Nenadu Maksimoviću Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ujedinjeni protiv kovida pozivaju građane da se priključe inicijativi tako što će potpisati peticiju i podeliti je sa kolegama kao i na društvenim mrežama.

Pre više od godinu dana, udruženje Ujedinjeni protiv kovida uputilo je javni poziv Lekarskoj komori Srbije (LKS) i pokrenulo inicijativu za osnivanje fondacije za školovanje dece lekara preminulih od kovida-19, koja bi nosila ime preminulog kolege, anesteziologa dr Nenada Maksimovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako LKS nije uradila ništa po tom pitanju, iako joj je to prema Statutu jedna od obaveza, Ujedinjeni protiv kovida su sada ponovo pokrenuli tu temu.

Udruženje UPK priprema pravna rešenja za formiranje takve fondacije o čemu ćemo nas, kažu, blagovremeno obavestiti.

„Molimo kolege sa licencom LKS da se priključe ovoj inicijativi koja podrazumeva da LKS preusmeri mali deo iznosa, koji joj po sili zakona uplaćuju lekari svakog meseca, u solidarni fond “dr Nenad Maksimović”, pišu iz UPK u saopštenju i dodaju:

„Da bismo u navedenom uspeli i da ova inicijativa ne bi bila samo mrtvo slovo na papiru, moramo zajedno da izvršimo pritisak na malobrojne kolege, ‘funkcionere LKS’, koji sebe smatraju našim predstavnicima, trošeći novac koji im mimo naše volje uplaćujemo, da makar deo tog novca usmere u humanitarni fond. Time bismo, koliko je u našoj moći, doprineli pristojnom odrastanju i obrazovanju dece naših kolega preminulih od kovida 19“.

Priključite se inicijativi potpisivanjem PETICIJE.

****

Bonus video: Dr Uroš Lazarević – UJEDINJENI PROTIV KOVIDA

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram