Krizni stab
Krizni štab Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je danas oko 15 časova, a glavne teme na sednici biće zimski raspust, kovid propusnice, ali i novi soj korone.

Stav medicinskog dela Kriznog štaba je da zimski raspust bude produžen i da kovid-propusnice treba da važe 24 sata, rekao je ranije za Nova.rs dr Zoran Bekić, član Kriznog štaba i koordinator vakcinalnih punktova na Sajmu i u tržnom centru „Ušće“.

Kako su preneli ranije beogradski mediji, članovi medicinskog dela Kriznog štaba tražiće da se pojača nadzor putnika koji dolaze u Srbiju iz zemalja u kojima je omikron soj korone potvrđen. Prvi se oglasio epidemiolog Predrag Kon, koji je rekao da će insistirati da se mere koje se preduzimaju u Evropi u vezi sa putnicima koji dolaze iz zemalja gde je omikron registrovan primenjuju i kod nas.

Krizni štab će na današnjoj sednici razgovarati o novom soju koronavirusa, zimskom raspustu, kovid propusnicama, radu skijališta, ali i predstojećim slavama i dočeku Nove godine. Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kaže za RTS da ulazimo u period nepovoljnih epidemijskih događaja – zima, slavlja, slave, katolički, pa pravoslavni Božić. Ipak, kako kaže, optimista je da će se nastaviti pad broja novozaraženih. Iznosi i dva glavna razloga da raspust počne 20. a ne 31. decembra.

BONUS VIDEO: Milanko Šekler o aktuelnoj korona-situaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare