Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu već više od deset dana ne radi grejanje, a zbunjenim studentima se uveliko otkazuju kolokvijumi.

Zabrinuti studenti ovog fakulteta su se, govoreći za portal Nova.rs, požalili na katastrofalne uslove studiranja, rekavši da od Nove godine nemaju grejanje, a da tokom jučerašnjeg dana na fakultetu nije bilo ni struje.

“Koliko znam, juče je prestala da radi trafostanica, zbog čega je nestalo struje, a onda su, zbog toga, paralelno opet isključili grejanje. Mnogo je hladnije nego inače, smrzavamo se po hodnicima”, rekla je jedna od studentkinja ovog fakulteta.

Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Ove navode potrvrdili su i drugi studenti, a jedan od njih je pokazao cirkularno saopštenje koje su dobijali i drugi studenti PMF-a putem aplikacije „Teams“, u čijem tekstu profesori navode da su planirani kolokvijumi otkazani “zbog kvara na instalacijama” i u kom stoji da će kvarovi biti otklonjeni do srede.

Profesori i asistenti na fakultetu nisu želeli da govore o kvaru na instalacijama ali su istakli da veruju da će problem ubrzo biti saniran.

Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Dok se kvarovi ne saniraju, hodnici PMF-a ostaju ledeni i sablasno prazni.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram