Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Samo tri i po meseca nakon što je završen trg Raše Popova ulici 27. marta i na njega postavljena skulptura našem književniku, jarke boje sa betonske podloge su već videmo iskrzane, zbog čega ovaj prostor već izgleda oronulo.

U Ulici 27. marta u Beogradu 17. novembra otvoren je trg nazvan po pesniku Raši Popovu, na kom se nalazi i skulptura posvećena ovom književniku.

Kako je tada glavni gradski urbanista Marko Stojčić objasnio, plato u kraju u kom je Popov proveo najveći deo života, urađen je na inicijativu građana, stanovnika okolnih zgrada.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovde je, kao što se svi verovatno i sećaju, bilo dosta neugledno, sa neuglednim kioscima. Građani su inicirali da se ti kiosci poruše i izgradi neki novi javni prostor, što smo mi i uradili“, rekao je Stojčić.

On je u prethodnim izjavama rekao kako je siguran da će ovaj plato raznolikih boja, pozitivno uticati na raspoloženje građana.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ako je izgled ovog platoa u početku i imao pozitivan efekat na raspoloženje prolaznika, suviše je brzo počeo da deluje suprotno.

Isprana boja sa betonske podloge i blato, odaju utisak da se posetilac nalazi na nekom zapuštenom, starom platou.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Spomenik podignut Raši Popovu koji umetnik Boris Deheljan napravio od šrafova, na sreću još uvek ne izgleda kao da ga je načeo „zub“ vremena. Pa još uvek postoji razlog zašto vredi posetiti ovo mesto.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare