Branko Ružić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" uputio je ootvoreno pismo ministru prosvete Branku Ružiću i Timu za škole u kojem se navodi da su zloupotrebljeni kao "eksperimentalni kunići" u društvu u kojem premijerka ne veruje u mere, a ministar prosvete ne veruje da u školama ima zaražavanja.

U pismu se navodi da nastava u školama jedva funkcioniše jer mnoga deca ne dolaze u školu, bilo da su pozitivni na koronavirus ili su „u izolaciji zbog kovida u porodici“, a mnogo je i onih koji su bolesni, ali nisu ni videli lekara zbog višesatnog čekanja na pregled.

Među nastavnicima mnoštvo zaraženih, a zamena nema, istaknuto je u pismu.

„Negujete privid da časovi od 45 minuta garantuju kvalitetno obrazovanje, a zapravo, onemogućavaju dezinfikovanje školskih prostorija među smenama i produžavaju pauze u kojima učenici gube časove koje nema ko da održi“, naglašeno je u pismu ministru prosvete.

O zdravlju učenika, njihovih porodica i svih nas u prosvetnom sistemu, iz udobnih, prostranih kancelarija odlučujete vi, povlašćeni, jer nikada ne delite sudbinu učitelja u učionicama sa tridesetak đaka niti nastavnika praktične nastave, koji moraju da balansiraju između zahteva struke i epidemiološke zaštite, dodaje se u saopštenju.

Bonus video – Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar