Foto: Nova.rs

Glavna i odgovorna urednica "Podrinskih" Isidora Kovačević objavila je otvoreno pismo i zalepila ga na zgradu Osnovnog suda i javnog tužilaštva u Šapcu, čime je uputila poruku svojim sugrađanima da veruje da još uvek nisu izgubili dušu.

Kovačević se obratila okupljenima na današnjem protestu u Šapcu, nakon čega je rekla da će zakačiti otvoreno pismo na zgradu iza nje. Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

„Poštovani nadležni, poštovani moji, pre svega sugrađani

Kao neko čiju glavu putem poternica koje su prošlog petka preplavile Šabac, traži velika i organizovana, poslom ucenjena grupa ljudi, uz obećanu nagradu, kao ljudsko biće kojem treba da obezbedite bezbednost i garantujete pravo na život, molim vas da postupate u ovom slučaju časno. Dokažite nam da možemo da vam verujemo, da štite svoje (sugrađane), garantujete im da slobodno mogu da koračaju našim gradom I da niste izgubili dušu i dostojanstvo. Kažite nam čiji otisci prstiju su pronađeni.

Tražim da budu procesuirani svi koji su učestvovali u raspisivanju poternice i za mojom glavom: distributeri, organizatori distributera, organizatori organizatora distributera, štamparija, a pre svega idejni tvorci I nalogodavci.

Tražimo da budu procesuirani svi koji su bagerom gazili, čekićem, motkama i šipkama tukli ljudi koji su blokirali most, 10 minuta pre kraja blokade, i nekoliko minuta nakon što je policija povučena kako bi batinaši Srpske napredne stranke koji su izlazili iz službenih Škoda Suber B mogli da deluju.

Verujem u ljudskost, verujem u vas. Volim bližnje svoje I čuvajmo sve ljude u našem gradu. Želim da verujem u vas, da verujem da niste izhubili dušu „Džabe vam i posao, plata i karijera ako ste ogluveli na srce.

Ukoliko ne budete radili svoj posao, štitili građane Šapca, daćete ovoj grupi “zeleno svetlo” da nastave sa progonom nas sa poternice, ali I drugih građana koij su nam pružili podršku, koji misle drugačije ili pak koji odbijaju da izvrše naređenja.

Naši životi su u vašim rukama.

I ne zaboravite da sada birate između časti i bruke, a u slučaju da naši životi budu ugroženi dodatno ili da nam se nešto desi, ići će na vašu dušu i vi ćete biti jednako odgovorni za nedaće koje su zadesile nas i naše porodice. Ponavljam, verujem u vas, verujem da niste izgubili ljudskost, verujem da niste izgubili dušu“, zaključila je Kovačević.

Bonus video: Isidora Kovačević – Neće me uplašiti poternice sa mojim likom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar