Taman što je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević juče proglasila ukidanje vandredne situacije u ovom gradi, istog dana joj je stiglo otvoreno pismo stanara zgrade u centru grada, u čijem se prizemlju i dvorištu iz dana u dan organizuju žurke. Kažu da ne mogu da izgrže teror koji godinama trpe od tog kafića te da je ono što se dešava prethodnih dana prevazišlo sve mere.

Poštovana gradonačelnice,

Nezadovoljni smo radom gradske samouprave i želimo da vam kažemo za naš problem u veri da ćete nas zaštititi i prema funkciji koju obavljate i kao zdravstveni radnik.

Danas ste objavili prestanak vanredne situacije, a u našoj zgradi Dimitrija Tucovića 45 pre 15 dana počelo je vanredno stanje i okupacija. Dakle, 15 dana traju nedozvoljene žurke koje ne možete da ne primetite, jer je naša zgrada u centru Užica, preko puta Narodnog muzeja. Obaveštena je i komunalna policija i milicija i pisali smo dopise  gradu preko „sistema 48“ .

Danas, u utorak, radni dan, žurka je počela u 10h ujutro. Pozivamo vas da zamislite kako je zvučalo komšiji čiji se stan nalazi iznad kafića, a koji je taman došao iz treće smene kada su počeli da vibriraju i stolarija i pod.

Žurke organizuje kafić „Varadero“ koji se nalazi u prizemlju zgrade u jednom od poslovnih prostora koje izdaje JP „Stan“. Za žurke ne može da dobije dozvolu jer zauzima javnu površinu na koju nema pravo, ali i zbog visine decibela i višestotnog broja gostiju i nikakve distance. Proteklog vikenda  i jutros pozivali smo i komunalnu policiju i miliciju, ali žurke i dalje traju.

Mi ne možemo da budemo žrtve ničije bahatosti i bezobrazluka sa jedne strane i nerada sa druge, samo zato što ne želimo da se svađamo i što nemamo sredstava za tužbe i advokate, a verujemo da imamo ista prava na život i odmor kao svi ostali.

Dr Jelena Raković Radivojević Foto: uziceoglasnatabla.com

Pozivamo vas da proverite kako su moguće ove žurke i zašto ih je dozvolila komunalna policija i milicija tim pre što je do danas trajava vanredna situacija. Očekujemo da se ovom kafiću oduzme dozvola za rad i  taj prostor izda za mirne delatnosti kako je i namenjen, jer naših žalbi do sada ima na stotine, a očigledno rešenja nema nego da u tom prostoru ne bude ugostiteljska delatnost. Mi niti možemo s mirom da izađemo iz zgrade, niti da živimo u njoj, blokiran nam je kompletan prolaz ka gradu, a o srči i prljavštini ne moramo ni da govorimo.
Na sledećem linku ćete videti snimke i fotografije buke i uveče u ujutro, opsade i jednostavno sliku nenormalnosti, jer kako nazvati žurku u 10h ujutro. Ovaj mejl smo prosledili i medijima i nadamo se da će nas zaštititi javnost ukoliko već grad neće.

Iako su se stanari bezuspešno obraćali i policiji komunalnoj miliciji, danas će otići i lično kako bi izvršili uvid u izveštaj o postupanju nadležnih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar