Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ana Petrović iz organizacije "Da se zna" rekla je da je za minijaturnu šetnju tokom Evroprajda bio potreban obruč policije da čuva učesnike.

„Grad je u pojedinim delovima izgledao kada da je ratno stanje, za to treba da se zahvalimo drugoj strani. Mislim da je dobra prilika da podsetimo sve koji su imali takav narativ, sama kolona je gađana nekoliko puta, grupa iz Albanije je pretučena, devojke iz Berlina. Odgovornost je na drugoj strani“, rekla je ona.

Kaže da su pristali na najskraćeniju šetnju i da je to pokazatelj da smo i mi oni napravili kompromis.

„Nismo hteli da ugrožavamo pripadnike naše zajednice, imali smo najbezbedniju varijantu, ali ono što se desilo nije smelo da se desi. Pritisak je dolazio sa svih strana, možda je to bio pokušaj da se ljudi obeshrabre, da nas bude manje i da kontrola bezbednosti bude jednostavnija. Bilo je puno oscilacija u dozvolama, zabranama, porukama…šetaćete, pa nećete, pa to su naša braća i sestre. Ovo je Pirova pobeda, bilo bi strašnije da nismo ovo imali, ali je strašno i ovo što je bilo, sa mini-litijama, napadima na policiju, novinare“, kazala je Petrović.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Zastava duginih boja stigla na Tašmajdan: Završena šetnja Evroprajda

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar