korona u pirotu
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/bs

Jedna osoba je preminula, a 12 je novopozitivnih na kovid, najnoviji je bilans epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

Od poslednjeg preseka, pirotskom Zavodu su dostavljeni rezultati za 34 uzorka koji pokazuju da je 11 gradjana zaraženo kovidom, dok se za jedan uzorak ponavlja testiranje, prenele su Južne vesti.

Juče, 9. jula je umrla jedna osoba iz Pirota kod koje je potvrđena kovid infekcija. Osoba je starosti 86 godina sa hroničnim bolestima, saopštavaju iz Zavoda.

Prema dostupnim informacijama, ovo je 15. preminuli od kovida u okrugu. Najviše novozaraženih je u Pirotu – 10, dok je i dvoje Belopalančana pozitivno na kovid. U Dimitrovgradu i Babušnici nema novih slučajeva pozitivnih na kovid.

Od 10. juna do 9. jula registrovano je 84 laboratorijski potvrdjenih novoobolelih osoba iz 68 porodica. Svi pozitivni na kovid su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica, kažu u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrdjeno 240 osoba pozitivnih na kovid – u Pirotu 171, Babušnici 29, Beloj Palanci 38 i Dimitrovgradu 2.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar