Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Sve informacije o epidemiji koronavirusa pratite uživo na blogu portala Nova.rs.

  • U odnosu na poslednji presek stanja u prethodna 24 sata u Srbiji je preminulo još 18 osoba od koronavirusa, dok je 386 zaraženo.
  • Na respiratorima se nalazi 130 pacijenata.
  • Ukupno je od početka epidemije preminulo 360 osoba.
  • Zbog koronavirusa vanredna situacija je proglašena u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Tutinu, Beogradu, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu, Lučanima, Priboju, Vladičinom Hanu, Bogatiću, Brusu i Čajetini, Kruševcu, Valjevu, Aleksandrovcu

16.28 – U Novi Pazar stigli lekari iz Bosne i Hercegovine

Danas je u u Novi Pazar stiglo još 25 lekara iz Bosne i Hercegovine, jedna grupa iz Sarajeva i jedina grupa lekara iz Tuzle.

16.17 – Brnabić najavila da „neće prezati od restriktivnih mera“

“Da budemo maksimalno disciplinovani. Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da bismo sačuvali zdravlje ljudi. Najefikasnija mera je uvođenje zabrane kretanja i omogućilo disanje našem zdravstvenom sistemu”, rekla je Ana Brnabić na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije.

15.28 – 18 novih žrtava korone

Danas je 18 osoba preminulo od koronavirusa, 130 pacijenata je na respiratoru, doj je 386 osoba zaraženo, saopštila je predsednica Vlade Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji za medije. U poslednja 24 časa testirano je 8.646 osoba, a broj aktivnih slučajeva je porastao na 3.639.

15.22 – Usvojene dodatne epidemiološke mere u Novom Sadu

Mere koje su danas usvojene stupaju na snagu odmah, a počev od danas zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 lica na javnim i zatvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara. Takođe, svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, ograniče radno vreme od 6.00 do 21.00.

15.15 – U Čačku dvoje preminulih, 10 pacijenata životno ugroženo

Epidemiološka situacija u Čačku je zabrinjavajuća, 10 pacijenata se nalazi na mehaničkoj ventilaciji i oni su životno ugroženi, a čačanska bolnica od sutra počinje zvanično da radi kao kovid zdravstvena ustanova, rečeno je danas na konferenciji za novinare Radnog tima za praćenje koronavirusa. Saopšteno je da su pacijenti koji su preminuli bili 1933. i 1949. godište i imali su pridružene bolesti.

13.20 – Raste broj obolelih od kovida u KC Niš, preminuo jedan pacijent

Broj pacijenata u kovid bolnicama Kliničkog centra u Nišu povećan je sa jučerašnjih 250 na 277, a protekla 24 časa preminuo je jedan pacijent sa potvrđenim koronavirusom, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

12.43 – Najteži dan u Vojvodini, umrla četiri pacijenta

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je je od početka epidemije jučerašnji dan bio najgori u Vojvodni, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od Kovida 19.

„Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije„, rekao je Gojković novinarima u Beogradu.

12.06 – Lončar: Kapaciteti kovid bolnica u Beogradu popunjeni

Kapaciteti kovid bolnica u Beogradu su popunjeni, pa je noćas više desetina pacijenata zbrinuto u bolnicama u Požarevcu, Smederevu, Mladenovcu, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je nakon sastanka s direktorima kovid bolnica novinarima rekao da se radi sve kako bi se pronašli novi kapaciteti, i ocenio da će, ako se nastavi sa ovolikim brojem zaraženih, „zdravstveni sistem biti u problemu“. Ministar je naveo i da će bolnica u Šapcu primati više kovid pacijenata, kao i da će bolnica u Čačku ući u kovid šistem.

11.30 – Pirotski okrug: Jedna žrtva korone, 12 novozaraženih

Jedna osoba je preminula, a 12 je novopozitivno na kovid, najnoviji je bilans epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

10.56 – Šumadijski okrug: Još 73 novoobolelih

Od 215 testiranih uzoraka, do ponoći su u Šumadijskom okrugu potvrđena 73 pozitivna slučaja na kovid-19, od čega u Kragujevcu 56, pokazuju najnoviji podaci kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Još sedmoro novoobolelih zabeležila je Topola, Knić četvoro, Batočina i Aranđelovac po dvoje, a Rača i Lapovo po jednog.

10.50 – Udvostručen broj pacijenata koji se dnevno jave kovid ambulanti u Prokuplju

Prema rečime direktorke prokupačkog Doma zdravlja Zorice Momčilović dnevno se sa simptomima kijavice, bola u grlu, kašlja i povišene temperature kovid ambulanti javi 50 do 60 Prokupčana.

Kovid ambulanta u Kragujevcu / Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

10.30 – U KC Vojvodine trenutno 195 pacijenata, 13 na respiratorima

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 195 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su pozitivni na virus kovid-19, od kojih je 13 na respiratorima, saopštio je danas Klinički centar Vojvodine. Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je iz Novog Sada, a zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

10.04 – Dr Radovanović: Na protestu da se nose maske, sedi na distanci

„Poštujem opravdani gnev građana Srbije, a posebno mudru poruku ‘Sedi, ne nasedaj!'“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu epidemiolog dr Zoran Radovanović, i zamolio učesnike da se pridržavaju zaštitnih mera.

10.01 – Najteža noć u Novom Pazaru: desetoro preminulih

Zbog posledica koronavirusa, u toku noći je u Novom Pazaru preminulo čak 10 osoba, rekao je za TV Prva koordinator novopazarske bolnice dr Mirsad Đerlek. Kako je naveo, reč je o pacijentima starije životne dobi i naglasio da nijedna mlađa osoba nije preminula.

09.30 – Još osmoro preminulih na Kosovu i Metohiji

U poslednja 24 časa na KiM je preminulo još osam osoba od kovida 19, dok je novoinficiranih 207, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

9.15 – Otvaraju se nove kovid bolnice

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će pripadnici Vojske Srbije nastaviti da otvaraju privremene bolnice tamo gde je to potrebno i najavila da će jedna uskoro biti otvorena za zaražene iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši.

09.00 – U Beogradu na snazi nove mere

Ne uvodi se policijski čas, u Beogradu je uvedena zabrana javnog okupljanja za više od deset ljudi, odlučio je Krizni štab. Sve prodavnice i tržni centri biće zatvoreni od 21.0 do 6.00.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare