Protest pijacnih prodavaca
Protest pijačnih prodavaca blokada Slavije Foto:Filip Kraincanic/Nova.rs

Nakon što su juče pijačni prodavci, koji su nezadovoljni zakonom o obaveznoj fiskalizaciji, protestovali skoro 12 sati usput blokirajući centralne gradsku ulice, Slaviju, ali i autoput, čini se da se nazire rešenje problema. Srđan Praštalo ispred udruženja "Opstanak" potvrdio je za Nova.rs da im je u subotu zakazan sastanak sa Aleksandrom Vučićem u 10h.

On ističe da ovog susreta očekuju da se trajno reši problem koji pijačni prodavci imaju zbog najavljene obavezne fiskalizacije.

„Očekujem da se problem reši, idemo na sastanak sa Vučićem. Daj Bože da više nećemo imati razloga da protestujemo“, naveo je Praštalo.

Podršku za više od hiljadu pijačnih prodavaca koji su protestovali, pružio je i princ Filip Karađorđević koji se oglasio na svom tviter profilu, rekavši da „država mora biti majka, a ne maćeha“.

PROČITAJTE JOŠ

On je naglasio da je zabrinut što u vremenu nakon pandemije imamo situaciju da će fiskalizacija ugroziti posao pijačnim prodavcima.

Na putu ka Predsedništvu Srbije pijačni prodavci zastali su i  ispred RTS-a. uz pratnju vuvuzela, natpise iz brojnih gradova iz kojih dolaze, ali i kamion koji su parkirali u ispred ulaza u televiziju.

Nosil su transparente „Nećemo kase“ i druge…

BONUS VIDEO: Protest pijačnih radnika ispred Predsedništva Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar