Foto: Promo

Procter & Gamble, kompanija u čijem su portfoliju Ariel, Fairy, Lenor, Pantene, Always i drugi vodeći brendovi, nastavlja partnerstvo sa lokalnim nevladinim organizacijama, kako bi podržala porodice i zajednice u Srbiji. Sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Udruženjem Prijatelji dece Srbije, kompanija je samo tokom prošle godine donirala više od 22.000 proizvoda za zdravlje i higijenu, i tako pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zahvaljujući ovoj dugogodišnjoj saradnji, obezbeđena je pomoć i vraćen osmeh na lice socijalno najugroženijim zajednicama. Nekoliko tona osnovnih proizvoda kompanije P&G dostavljeno je organizacijama koje podržavaju integraciju mladih, porodice sa decom, skloništa za žene, decu i starije osobe, i druge korisnike.

„Ponosni smo na sva partnerstva Fondacije, a posebno na saradnju sa kompanijom P&G, koja se pre mnogo godina pridružila mreži filantropskih organizacija. Uključivanje kompanija u humanitarni rad je od suštinskog značaja za pomoć najugroženijima, a time i za stvaranje boljeg društva”, izjavila je Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac. 

„Ulaganje u dobrobit dece iz ugroženih zajednica pomaže njima pojedinačno, dajući istovremeno i značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Pružajući svakom mališanu priliku da dostigne svoj puni potencijal, nastojimo da izgradimo svetliju budućnost i stvorimo inkluzivnije i empatičnije društvo. Neizmerno smo zahvalni što P&G prepoznaje i kontinuirano podržava ovu dragocenu misiju”, rekla je direktorka Udruženja Prijatelji dece Srbije Iva Eraković. 

P&G odgovorno pristupa lokalnim zajednicama, pa zaposleni u ovoj kompaniji, kao i brendovi iz portfolija, nastoje da urade nešto dobro svakog dana i budu „sila za rast i snaga za dobro”. Bilo da je reč o podizanju svesti o higijeni ili obezbeđivanje proizvoda, cilj je da se unaprede zdravlje i kvalitet života ugroženih zajednica. Neki od lokalnih projekata uključuju partnerstvo sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, sa kojom je srpski tim kompanije P&G udružio snage u decembru 2022. godine u okviru projekta zasađivanja stabala. Osim toga, Ariel je 2021. godine kroz kampanju „Svaki stepen je važan. Svako drvo je važno“, podržao inicijativu ove organizacije i tada su zasađene mlade sadnice u parku na Ušću. Uz to, svake godine zaposleni u ovoj kompaniji, uz podršku Prijatelja dece Srbije, vraćaju tračak nade mališanima iz ugroženih porodica, ostavljajući novogodišnje poklone ispod jelki za oko pedesetoro dece.

O Fondaciji Ana i Vlade Divac

Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak humanitarnog rada započetog u SAD. Od 2007. godine, Fondacija se fokusira na podršku građanima u rešavanju egzistencijalnih i stambenih problema i pomoć ugroženim građanima u vanrednim situacijama. Fondacija je postigla značajne rezultate u promociji filantropije, ekonomskom osnaživanju ugroženih grupa, rodnoj ravnopravnosti i pravima na rad, promociji ciljeva održivog razvoja, osnaživanju mladih da se aktivnije uključe u društveni, ekonomski i politički život zemlje i regiona, dok je ulaganje u obrazovanje bilo jedan od strateških prioriteta organizacije od samog početka. Fondacija se tokom godina posvetila i ekonomskom osnaživanju žena i malih poljoprivrednih gazdinstava i pružila aktivnu podršku organizacijama civilnog društva kroz grantove, izgradnju kapaciteta i mentorstvo. Zahvaljujući podršci 700.000 pojedinaca, 700 kompanija i 83 organizacije, Fondacija Ana i Vlade Divac je do danas prikupila 25 miliona USD i obezbedila pomoć za više od milion ljudi.

O Prijateljima dece Srbije

Udruženje Prijatelji dece Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija civilnog društva. Osnovana je 1990. godine kako bi doprinela ostvarivanju ciljeva u oblasti prava i socijalne zaštite dece i podsticanja aktivnosti na unapređenju rada sa decom i za decu. Opšta misija i cilj Udruženja je doprinos promociji i realizaciji prava dece i stvaranju uslova za sigurno, kreativno i srećno detinjstvo, uz poštovanje pozicije deteta u društvu i njihovo puno učešće u odlukama koje ih se tiču, za slobodan i harmoničan razvoj sve dece.

O kompaniji Procter & Gamble

P&G snabdeva potrošače širom sveta snažnim portfoliom pouzdanih, kvalitetnih, vodećih brendovima kao što su Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head&Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® , Pantene®, Tide® i dr. P&G zajednica u svoju poslovnu operativnost uključuje približno 70 zemalja širom sveta. Posetite http://www.pg.com za najnovije vesti i informacije o kompaniji i brendovima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare