Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front će 4. marta organizovati potpisivanje peticije za produžetak trolejbuskih linija 19, 21 i 22 do Studentskog trga, saopštio je danas taj pokret.

Navedeno je da je od 2019. godine, kada je gradska vlast skratila te trolejbuske linije, ogroman broj građana prinuđen da preseda na Slaviji kako bi stigao do centra grada.

Građani se pozivaju da podrže zahtev Sekretarijatu za javni prevoz da se trolejbuske linije produže do Studentskog trga kako bi građani Konjarnika, Učiteljskog naselja, Kruševačke, Čubure i Crvenog krsta, direktnim linijama stigli do centra grada.

Pročitajte još:

„Činjenica da nijedan novi trolejbus nije kupljen već 10 godina, potvrđuje da ova vlast teži gašenju trolejbuskog sistema u korist električnih autobusa. Trolejbusi predstavljaju ekološki vid prevoza, koji je za brdovite gradove poput Beograda mnogo efikasniji i pouzdaniji od električnih autobusa“, saopšteno je.

Građani mogu da potpišu peticiju u subotu, 4. marta na Slaviji i na Studentskom trgu od 11 do 13 sati i na uglu ulica Vojislava Ilića i Ustaničke od 10 do 12 sati.

BONUS VIDEO Veselinović: Prihvatljiva cena mesečne karte prevoza u Beogradu bi bila do 2000 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar